Aktuelt i Kontaktlinse Instituttet

 

Buris Briller indsamler aflagte briller til Nepal og Afrika

 

Hos Buris Briller kan du fra torsdag d. 12. oktober og året ud donere dine aflagte briller til en god sag, når butikken samler briller ind til svagtseende i verdens ulande. Indsamlingen skydes i gang på Verdens Synsdag, der hvert år afholdes for at sætte fokus på syn og synsproblemer i hele verden. Den lokale optiker Bo Lauenborg håber, at byens borgere vil bakke op om projektet.  

 

Hvert år drager organisationen ”Syn for Sagen” til udsatte områder i verden for at hjælpe både børn og voksne til et bedre syn. Og hos Buris Briller kan du nu donere dine briller til organisationen, så dine aflagte briller kan blive til nye briller for nogen, der ingen har:

 

- Vi er med i indsamlingen, fordi vi gerne vil gøre vores i kampen mod synsproblemer i fattige lande. De rigtige briller forbedrer livskvaliteten betydeligt for dem, som ikke har mulighed for selv at anskaffe dem, og det vil vi meget gerne bidrage til. Vi håber derfor, at rigtig mange vil aflevere deres aflagte briller, så andre kan få glæde af dem, siger Bo Lauenborg fra Buris Briller og fortsætter:

 

- Hos ”Syn for Sagen” arbejder de på at give synet tilbage hos bl.a. befolkningen i landdistrikter i Nepal og Afrika. Her lider mange af nedsat syn på grund af gentagne infektioner, diabetes, aldersforkalkning, grå stær eller dårlig hygiejne. Så er det skønt, at vi kan hjælpe ved at lægge butik til indsamlingen og bruge vores ekspertise til at sortere og teste brillerne og få dem videre i systemet til deres nye, glade ejermænd.

 

Alle briller kan genbruges

Når brillerne er indsamlet, bliver de opmålt i styrke, registreret og rengjort og derefter transporteret med ”Syn for Sagen” til Afrika og Nepal, hvor de udleveres til svagtseende. Det sker dog først efter, at en synstest er blevet udført af en autoriseret optiker tilknyttet Syn for Sagen - så der kan føres kontrol med, at kun korrekt tilpassede briller udleveres til de nye ejermænd.

 

- Vi tager imod alle former for briller og modtager gerne både børnebriller, damebriller, herrebriller, læsebriller, solbriller, sportsbriller og briller med glidende overgang til projektet. Så længe de er funktionsdygtige, og både stel og glas er intakt, kan de bruges. Vi håber derfor, at alle nuværende eller tidligere brillebærere vil tage et kig i skuffer og gemmer og lade de aflagte briller gå videre til nogen, der virkelig har brug for dem. Med en lille fælles indsats kan vi gøre en rigtig stor forskel, slutter Bo Lauenborg.

 

I kampagnens løbetid – fra 12. okt. og året ud – kan du hos Buris Briller få udleveret en pose til dine aflagte briller. For hver brille du indleverer, får du et lod i konkurrencen om et brillegavekort på 500 DKK. Så med lidt held kan kampagnen resultere i nye briller til både dig og en svagtseende i Afrika.

Der foregår altid en masse i vores "optikerstrøg", Ferdinand Sallings Stræde.

Under menupunktet Aktuelt kan du til enhver tid logge ind og læse uddybende artikler under Nyheder, holde dig opdateret om vores aktuelle Tilbud eller deltage i vores Konkurrencer.

Hold dig opdateret: Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det er en god ide også at tilmelde dig "Sunde Øjne - Hele Livet" - et elektronisk nyhedsbrev med hovedvægt på information over reklame.

  • Modtag information om de nyeste kontaktlinser
  • Tips om kontaktlinsebrug, håndtering og hygiejne
  • Nye eksklusive brillemærker i Buris Briller
  • Tips om Tørre Øjne, behandling og tårevæsker
  • Relevant viden om synet, øjet og øjets sundhed
  • Hændelser og events i butikken

Vil du afmelde dig kan du til enhver tid gøre det ved aktivering af et link i nyhedsbrevet.

Nyhedsbrev