Øjenlægens 5 gode råd til at beskytte dine øjne under nytårsfejringen 🎉

Vi har i samarbejdet med professor Jesper Hjortdal fra øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital. I denne video deler han fem værdifulde råd, der kan hjælpe dig med at beskytte dine øjne under nytårsfejringen 🎉:

  1. Undlad at købe fyrværkeri i udlandet: Noget af fyrværkeriet i lande som Tyskland er ulovligt her i Danmark, da det er for kraftigt og kan medføre alvorlige skader.

  2. Ikke læn dig ind over for at tænde:  Når du tænder et batteri eller en raket skal du ikke læne dig ind over for at tænde det, da det kan føre til slemme skader.

  3. Lad være med at forsøge at lave fyrværkeri selv! 

  4. Undgå at røre ved øjnene: Vask dine hænder grundigt, især hvis du har håndteret fyrværkeri, for at undgå infektioner.

  5. Sidst, men ikke mindst, brug beskyttelsesbriller! Ved fyrværkeri er det vigtigt at beskytte dine øjne mod mulige skader. I 2023 havde 23 ud af de 25 personer, der blev behandlet for øjenskader, ikke sikkerhedsbriller på. 

Vi håber, at disse råd vil hjælpe dig med at bevare dine øjnes sundhed, så du kan byde det nye år velkommen med klarhed og synsnydelse.

Previous
Previous

Vidste du, at man kan bremse udviklingen af nærsynetheden hos børn?