Bo Lauenborg har 25 års jubilæum hos Kontaktlinse Instituttet og Buris Briller

 

Medindehaver og daglig leder af Kontaktlinse Instituttet og Buris Briller, optometrist og direktør, Bo Lauenborg, holder åbent hus i forbindelse med 25 års jubilæum.

Vi fejrer jubilæet med åbent hus hos Kontaktlinse Instituttet og Buris Briller i Øjengaden bag Salling, fredag d. 7. september klokken 16-19. Aarhus festuge er stadig godt i gang på det tidspunkt, så vi sørger for levende musik - og selvfølgelig mad og drikke til alle som kigger forbi.

Professionelt fokus
Da Bo Lauenborg i 1982 blev uddannet som optiker på Optikerhøjskolen i København, var kontaktlinser et relativt nyt og uudforsket felt. I dag er der sket mange store landvindinger inden for området, og en af de danske optikere, der har været med til at skubbe til udviklingen i Danmark, er aarhusianske Bo Lauenborg.
Bo Lauenborg vendte tilbage til sin fødeby efter 7 år i udlandet som konsulent på oprettelse af kontaktlinseklinikker. I 1993 blev han partner i Kontaktlinse Instituttet og Buris Briller i Ferdinand Sallings Stræde, også kendt som Øjengaden. Med udgangspunkt i Aarhus-virksomheden har Bo Lauenborg markeret sig både nationalt og internationalt som en vigtig aktør i arbejdet for at udvikle og fastholde et højt niveau inden for optometri og synspleje. Ikke mindst på et væsentligt område som samarbejde og dialog med praktiserende øjenlæger og øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital.


Bo Lauenborg er dybt engageret og deltager derfor naturligvis også i udviklingen af faget. Han har i mange år været bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab For Optometri (DOKS) og Danmarks Optikerforenings Uddannelsesudvalg, der planlægger og afholder konferencer og efteruddannelses-seminarer for optikere og optikerassistenter. Og siden 2000 har Bo Lauenborg fungeret som censor på optikerskolerne i Randers og København.


I anerkendelse af Bo Lauenborgs utrættelige indsats for at højne standarden for synspleje og udbrede kendskab til vigtigheden af øjets sundhed, trækker internationale medicinalvirksomheder på Bo Lauenborgs fagkundskab og kompetencer, ligesom Kontaktlinse Instituttet indgår i rådgivningspaneler og fungerer som testcenter for nye kontaktlinsetyper.

I privaten
Bo Lauenborg er major i Den Kongelige Livgarde og privat en ivrig jæger, samt en af AGF’s mange trofaste støtter.
Bo Lauenborg løber hver dag til og fra arbejde, og de fleste har set ham i løbetøj gennem Aarhus midtby. Han gør også hvad han kan for at hans medarbejdere holder sig i form og dette har medført at firmaet blandt andet har deltaget i halvmaraton og diverse andre løb.
Bo Lauenborg er gift med Lise Lauenborg, og sammen har de datteren Amanda.     

Alle artikler