Suppler med kontaktlinser, når du dyrker sport!

Briller og sport er ikke altid den bedste kombination, det kan de fleste brillebrugere sikkert skrive under på. Men der er rent faktisk et alternativ – udover blot at lade brillerne ligge i omklædningsrummet, hvilket for de færreste er god løsning.

- Der er lidt en tendens til at tro, at man enten bruger briller eller kontaktlinser – men faktisk så er ”både og”  for mange en langt bedre løsning, de fleste tænker det bare ikke som en mulighed, forklarer Philip fra Kontaktlinse Instituttet, der gerne vil slå et slag for, at flere brillebrugere overvejer kontaktlinser: - måske ikke permanent, men blot som et supplement fx ved sportsaktiviteter. Det kan man nemlig sagtens, lyder det fra optikeren.

Ifølge ham kan alle, der dyrker sport, have gavn af kontaktlinser som supplement til brillerne:

- Der er selvfølgelig nogle sportsgrene hvor kontaktlinser umiddelbart virker som et mere oplagt valg. Her tænker jeg fx på kontaktsport, hvor man risikerer slag mod hovedet, eller ved boldspil, hvor der er risiko for at få en bold i hovedet, så ens briller går i stykker eller bliver slået skæve. Men også folk der løber, spiller golf, ror kajak , kører på mountainbike – ja mere eller mindre alle former for fysisk aktivitet – vil opnå fordele ved kontaktlinser.

 

Skarpere syn – bedre præstation

Philip er ikke i tvivl om, hvad den væsentligste fordel ved at bruge kontaktlinser til sport er:

- Et bedre syn og dermed mulighed for bedre præstationer! Kontaktlinser giver er større synsfelt end briller, og det forbedrer ens perifere syn. Man slipper for den blinde vinkel, der opstår, når brillestellet ”spærrer” for udsynet i siderne, så man fx overser en gren, når man løber eller kører på mountainbike i skoven. 

 

Bedre komfort med kontaktlinser

Derudover er kontaktlinser ofte også mere behagelige at have på ifm. sportsaktiviteter: 

- Mine kunder er ofte irriterede over, at deres briller nærmest hopper op og ned på næsen, når de dyrker sport.  Hvis man hele tiden føler, at ens briller er ved at falde af, hæmmer det ens bevægelser. Her kan kontaktlinser give en meget større bevægelsesfrihed, lyder det fra Philip, der samtidig peger på, at man også slipper for irriterende situationer med våde eller duggede brilleglas, hvilket ellers er svært at undgå, hvis man dyrker vandsport som fx kajakroning.

 

Vælg 1-dagslinser til sport

Philip oplever dog, at der for mange er en barriere, der skal overvindes, når det kommer til kontaktlinser:

- Mangeårige brillebrugere har ofte en forestilling om, at det er besværligt at bruge kontaktlinser. Men der er sket så meget på kontaktlinseområdet i løbet af de seneste år, og det er blevet rigtig nemt at være kontaktlinsebruger. Der er slet ikke samme ”bøvl” som i gamle dage med hygiejne og rensning, og i dag foretrækker rigtig mange 1-dagslinser, som man blot smider ud efter brug. Typisk er det også den type linse, jeg anbefaler til sportsbrug, da de er nemme lige at have med i sportstasken.

Vi vil meget gerne hjælpe dig i gang med at bruge kontaktlinser. Bestil tid her på siden eller ring til os på tlf. 86 13 79 11