Briller der gør dig 10 år yngre

Behovet for briller opstår hos rigtig mange lige omkring den magiske 40-årsgrænse. Det er en naturlig konsekvens af, at vores syn forringes med årene -og derfor forbinder mange af os behovet for briller med at blive ældre. Men briller får ikke nødvendigvis en til at se ældre ud – faktisk er det for mange lige omvendt, ifølge Betina Nørgaard Madsen fra Buris Briller:

- Briller kan give ens ansigt et løft, det handler bare om at finde en model og et brillesnit, der fremhæver de ansigtstræk, man gerne vil have, andre skal lægge mærke til – og nedtoner andre.

 

Se mere frisk ud med runde briller

Ifølge optikeren kan briller fx få en til at se mindre træt og mere frisk ud, hvis blot man følger en simpel tommelfingerregel:

- Hvis brillens øverste kant skærer samme sted som øjenlåget, kommer øjenlågene nemt til at se tungere ud, end de gør med briller, der går lidt højere op. Jeg plejer at sige, at jo længere brillen går op mod øjenbrynet, jo mindre træt ser man ud. Det giver ligesom et visuelt ansigtsløft, når glasset giver plads til luft omkring øjet, forklarer Betina Nørgaard Madsen .

Hun tilføjer, at man selvfølgelig ikke behøver kæmpestore brilleglas for at give øjet plads: Model og brillekonstruktionen kan gøre meget, og her kan man med fordel gå efter et par runde briller, som igen tegner til at blive en af forårets store brilletrends. Det fik Betina Nørgaard Madsen bekræftet, da hun i weekenden var på messe for at hente inspiration til forårets brillemode:

- Runde briller har været ’in’ i flere sæsoner, og vi kan se, at tendensen fortsætter. En af grundene til det er, at de runde briller kan noget – fx det her med at løfte øjenlågene, fordi glassene runder op mod øjenbrynet. Og man behøver ikke vælge de kuglerunde af slagsen, hvis man ikke lige har mod på det. Man kan fx gå efter en mere oval form, fortæller hun og tilføjer, at en brille, hvor stængerne fæstner lidt højere på glasset – og ikke lige midt i – også vil give ansigtet en løftende effekt.

 

Slut med rande under øjnene

Hvis alderen – eller bare almindelig træthed – har sat sine spor i form af tunge, mørke rande under øjnene, er der ifølge Betina Nørgaard Madsen også hjælp at hente:

- Har man lidt tendens til mørke rande under øjnene, kan man med fordel vælge en model, der følger rundingen under øjnene, for så skjuler brillen faktisk de mørke rande og får dig til at se friskere ud – modsat brilleglas, der går længere ned mod kinden, som faktisk kan være med til at fremhæve dem.

 

Gå efter markante briller

Da Betina Nørgaard Madsen besøgte brillemessen i weekenden, bemærkede hun særligt en tendens hos mange af de udstillende brands:

- Forårets brillemode er kendetegnet ved meget markante briller - både i form af kraftige brillestel og tyndere stel, som så i stedet skiller sig ud ved en flot farve eller et mønster.

Og ifølge optikeren kan det for mange være en fordel at gå efter en markant brille:

- Hvis spejlbilledet har ændret sig siden tyverne, og det har det jo for de fleste, så må der for mange godt være lidt kant. Sådan lidt groft sagt, kan en markant brille være med til at flytte opmærksomheden til de ting, man gerne vil fremhæve ved ens ansigt. Et kraftigt farvet stel kan fx være med til at fremhæve en smuk øjenfarve eller nuancer i håret, så det er det, man lægger mærke til – i stedet for de begyndende rynker eller rande under øjnene, smiler Betina Nørgaard Madsen og fortsætter: 

- Det med at finde den rigtige facon er faktisk helt vildt vigtigt for, om brillerne arbejder for dig eller imod. Men mest af alt handler det selvfølgelig om, at du har det godt, når du har dem på. Det får alle til at se yngre ud.

 

Optikerens tips til at se yngre ud med briller:

  • Gå efter en rund model, hvor øverste kant går op til øjenbrynet, så du får noget brilleglas over øjet. Det får øjenlågene til at se mindre tunge ud.
  • Gå efter briller, hvor stangen fæstner over midten – det er med til at løfte ansigtet.
  • Undgå dybe brilleglas, der går helt ned på kinden, hvis du har tendens til mørke rande under øjnene – hvis brillerne går for langt ned, kommer du til at fremhæve mørke rande.
  • Vælg markante briller, der fremhæver de ansigtstræk og farver, du gerne vil have folk til at lægge mærke til – og nedtoner andre.

Kontaktinformation

Betina Nørgaard Madsen, Optiker

Mail: betina@buris.dk   

Tlf.:  86137010

Buris Briller

Ferdinand Sallings Stræde 4

8000 Aarhus C