Farveskiftende brilleglas beskytter dine øjne i solen, når du selv glemmer det

De farveskiftende glas har altid været populære. Tidligere har den type briller primært været med brune glas, men nu er der kommet flere farver at vælge imellem – og de kan alle netop nu opleves hos Buris Briller. Den seneste kollektion fra Essilor byder nemlig både på fire nye, trendy farver og en udgave med spejleffektglas, og de nye modeller henvender sig til alle brillebrugere, der vil slippe for besværet med konstant at skifte mellem briller og solbriller om sommeren.

Hvordan virker farveskiftende glas?

- Farveskiftende glas er klare brilleglas, der gradvist skifter til en mørkere farve, når glasset rammes af UV-lys. Sidder man indenfor – uden vinduer i nærheden – vil brilleglasset være helt klart, men går du udenfor, vil glasset med det samme reagere på lysskiftet og ”farve op” som en solbrille. Det er rigtig smart her om sommeren, hvor mange konstant går ind og ud mellem hus og have – og for folk, der primært arbejder udenfor og ikke gider veksle mellem flere par briller, når de af og til skal indenfor, forklarer Betina Madsen, optiker hos Buris Briller, og fortsætter:
- Jeg plejer at sige, at man skal se briller med farveskiftende glas som en komfortbrille. Glassene bliver nemlig også mørke på en overskyet dag, og dermed hjælper de med at beskytte vores øjne på de dage, hvor vi ikke selv husker at få solbrillerne med ud ad døren.

Følsomheden er forbedret – og skiftet sker hurtigt

Tidligere – og her er vi altså mere end 20 år tilbage – tog det længere tid for glasset at tone op og ned, men i dag går det relativt hurtigt, fordi følsomheden i glassene er blevet væsentligt forbedret. Det betyder også, at glassene nu er blevet bedre for bilister. Tidligere ”slugte” forruden for meget af UV-lyset, men fordi følsomheden i de nye glas er meget bedre, toner glasset op, som det skal, selv når man sidder i bilen.
- De første modeller havde en tendens til at have en konstant restfarve, som mange ikke brød sig om. Det ser man ikke med glassene i dag, som er helt klare, når de ikke udsættes for lys. Så slipper man for spørgsmålet om, hvorfor man har solbriller på indenfor.

Fire nye farver

I butikken kan man se hele den nye kollektion fra Essilor, der som sagt inkluderer fire nye farver samt et glas med spejleffekt – en trend der virkelig hitter i solbrillemoden i år.
- Farveskiftende glas i brun har jo været på markedet længe, og de har en trofast fanskare, og jeg er ikke i tvivl om, at de nye, flotte farver som grøn, blå, ravgul og violet – og ikke mindst spejleffektglassene – fra Essilors nye kollektion vil tiltrække det lidt yngre publikum.
Hvis man står overfor at skulle have nye brilleglas, kan man med fordel – og helt uforpligtende - prøve farveskiftende glas. Hos Buris Briller er der nemlig tilfredshedsgaranti, så man inden for en periode på 90 dage kan ombytte til almindelige, klare glas, hvis de farveskiftende ikke lever op til forventningerne.