Optikers opfordring til de unge: Husk beskyttelsesbriller

Nytåret er lig med fest og farver, men for flere hundrede danskere ender den på sygehuset. Alene sidste år blev der behandlet 254 fyrværkeriskader på danske sygehuse - heraf 35 alvorlige*. En stor del af dem kunne være undgået, hvis personerne havde haft beskyttelsesbriller på.

Desværre er vi danskere ikke særligt gode til at huske beskyttelsesbrillerne, når nytåret skydes ind - og særligt de yngre generationer er slemme til at glemme brillerne. En opgørelse fra sidste nytår viste, at halvdelen af både voksne over 34 år og børn under 15 år brugte beskyttelsesbriller – mens kun 20 pct. af de 15-17-årige og 10 pct. af de 18-25-årige bar briller. For aldersgruppen 26-34 år var tallet helt nede på fem pct*.

Derfor lyder opfordringen fra optiker Betina Nørgaard Madsen fra Buris Briller til de unge mennesker: 

- Husk nu beskyttelsesbrillerne! Vi ved, at de voldsomste skader rammer dem, der ikke beskytter deres øjne, så det gør en stor forskel, om man bruger briller eller ej, siger hun og tilføjer:

- Synssansen er nok den vigtigste - og den mest dominerende - sans, vi har. Derfor skal man passe godt på øjnene nytårsaften, for konsekvenserne af ikke at gøre det kan være fatale.

 

Få beskyttelsesbriller hos optikeren

Hos Buris Briller får man et par beskyttelsesbriller med, når man køber briller i december.

 

*Kilde: Landsdækkende opgørelse over fyrværkeriskader ved nytåret 2017/18 foretaget af Ulykkes Analyse Gruppen (AGU) ved Odense Universitetshospital.