Omega 3 kost-tilskud kan afhjælpe tørre øjne

des tear flow

Kosttilskud med Omega 3 fedsyrer øger tåreproduktionen og mængden af tårevæske, hvilket kan modvirke udtørring af øjnene.
 
Det er konklusionen på en ny engelsk undersøgelse, der bekræfter tidligere rapporter om en videnskabelig forbindelse mellem kosttilskud med Omega 3 fedtsyrer og forandringer i de meibomske kirtler, som producerer tårevæsken.
 
For eksempel har patienter med Sjögrens syndrom oplevet forbedredringer med Omega 3 kosttilskud, og en undersøgelse af 32,470 kvinders helbred har vist, at et lavt indtag af omega 3 medfører en højere risiko for tørre øjne.
 
Tørre øjne er i øjeblikket et af de hyppigst problemer i verden, som fører til behandling hos en øjenlæge.

I den nye undersøgelse er 36 patienter med klinisk diagonosticeret tørre øjne blevet undersøgt, og ved studiets afslutning var 70 procent af patienterne fri for symptomer, mens det tilsvarende tal var kun 7 procent for patienter i kontrolgruppen, som blev givet et placebo-produkt.

Schirmer test og fluorophotometry viste, at kosttilskud med Omega 3 øgede udskillelsen af tårevæske og dermed afhjælper tørre øjne.

undersøgelse af tørre øjne dry eye syndrome des

“Pilot, Prospective, Randomized, Double-masked, Placebo-controlled Clinical Trial of an Omega-3 Supplement for Dry Eye”, af Jadwiga Cristina Wojtowicz, MD, Igor Butovich, PhD, Eduardo Uchiyama, MD, Joel Aronowicz, MD, Shawn Agee, MD, and James P. McCulley, MD, FACS, FRCOphth(UK), publiceret i Cornea.