Kontaktlinser til langsynede

Langsynethed kan korrigeres med både briller og kontaktlinser. Hvis dine styrker angives i plus er du langsynet.

Afhængig af dine personlige behov kan kontaktlinser være en fordel, idet de giver mere bekvem korrektion ved længere tids nærarbejde.

Ved høje plus-styrker kan det også være nødvendigt at bære synskorrigerende linser hele tiden, og her kan kontaktlinser være mere bekvemme end briller.

Alternativer til bløde kontaktlinser

Døgnlinser er en type bløde kontaktlinser lavet af silikone-hydrogel og designet til at være meget iltgennemtrængelige og bevare øjet fugtigt, så man kan sove med dem om natten.

Formfaste kontaktlinser kan gavne visse kontaktlinsekunder, især specialtilpasninger for meget høje minus-styrker.

Video: Hvad er langsynethed?

 

Varighed: 1 minut og 36 sekunder

Hvad er langsynethed (hyperopi)?

Langsynethed (hyperopi) er et almindeligt synsproblem, der påvirker omkring en fjerdedel af befolkningen. Mennesker med langsynethed ser udmærket fjerne objekter, men har svært ved at fokusere på objekter, der er tæt på.

Langsynethed er et synsproblem, der opstår, når lysets stråler fokuseres på et punkt bag øjets nethinde i stedet for direkte på det. Det skyldes, at en langsynet persons øjeæble er kortere end normalt.

Tegn på langsynethed (hyperopi)

Langsynede mennesker kan opleve

  • hovedpine
  • ufrivillig blinken (tics)
  • træthed, særligt ved nærarbejde

Hvis du oplever disse symptomer, mens du bærer briller eller kontaktlinser, bør du kontakte vor optiker for en synsundersøgelse.

hyperopi langsynethed

Hyperopi vs. presbyopi

Mange børn er født med langsynethed, og nogle vokser fra synsproblemet, idet øjeæblet forlænger sig i takt med med den normale vækst.

Langsynethed (hyperopi) forveksles somme tider med med presbyopi eller ”gammelmands-langsynethed”, der også forårsager besvær med at se nære objekter.

Årsagerne til de to former for langsynethed er dog forskellige, og alle over 40 skal regne med at udvikle presbyopi og få behov for korrektion - også de, der i forvejen er nærsynede.

Både hyperopi og presbyopi kan korrigeres med kontaktlinser. Der er i de seneste år kommet en række flerstyrke-kontaktlinser, som markant forbedrer succes-raten for tilpasninger af kontaktlinser til det modne publikum.