Danmarks største specialklinik for kontaktlinser

Gennemsnitligt passerer 50.000 mennesker hver dag forbi Kontaktlinse Instituttet og Buris Brillers 77,1 meter lange butiksfacade

optiker i aarhus - byens længste optiker

Vi hører tit, at Kontaktlinse Instituttets navn - og hjemmesideadresse - er meget langt og nærmest umuligt at stave til, hvis man har lidt travlt. Men nu er Kontaktlinse Instituttet & Buris Briller I/S med sin 77,1 meter lange facade også Aarhus' måske længste optiker.

DEN RØDE LØBER rulles bogstaveligt talt ud for kunderne, når de to separate indgange til Kontaktlinse Instituttet og til Buris Briller åbnes om morgenen.

Der hænger kunst af moderne kunstnere i vinduerne. Værkerne udskiftes jævnligt, så flere lokale billedkunstnere kan få lejlighed til at udstille og sælge deres malerier.

Hver dag passerer gennemsnitligt 50,000 mennesker ned ad Ferdinand Sallings Stræde langs den 77 meter lange butiksfacade og ser de udstillede værker - ikke blot er Kontaktlinse Instituttet den største danske specialklinik for kontaktlinsetilpasning, men den er nok også byens længste optikervirksomhed.

"Kontaktlinse Instituttet - bag Salling"

Besøgende i Kontaktlinse Instituttet oplever en varm modtagelse i en afslappet atmosfære og et engageret, professionelt personale. I Kontaktlinse Instituttet & Buris Briller planlægges påklædningen, så alle optræder i samme stil, uden at der helt er tale om en arbejdsuniform.

Kontaktlinse Instituttet er stadig en lille lokal, selvstændig optikervirksomhed med 25 ansatte, solidt forankret i den århusianske virkelighed: Hvert år kommer AGF's førstehold forbi til den årlige synsprøve, og til hver hjemmekamp udlodder Kontaktlinse Instituttet fribilletter i en konkurrence.

Sådan har det jo nærmest altid været.

I takt med tidsånden spilles der animerede informationsfilm på storskærmen i Kontaktlinse Instituttets reception - de giver gode råd om beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler eller god og sikker kontaktlinsebrug.

Både kontaktlinseoptikere og assistenter har et højt fagligt niveau. Kunderne nyder godt af den ekspertise, der kommer af at de erfarne optikere i Kontaktlinse Instituttet udelukkende tilpasser kontaktlinser.

På samme måde er optikere i Buris Briller specialiserede i briller og udfører kun synsprøver til briller. Brilleoptikerne kan derfor give den bedste rådgivning om brilleoptik, steldesigns, udmåling og tilpasning af briller.
 

Grundlagt i 1976 - men helt fremme i feltet

Synsprøve i Aarhus 1976

DET STORE KONTAKTLINSEBOOM var på vej, da Kontaktlinse Instituttet & Buris Briller blev etableret i 1976 af optometrist Tom Buris, som i dag er udvikler af plejemidler til kontaktlinser.

I 1993 blev optometrist Bo Lauenborg partner i virksomheden, hvor han samtidig er ansat som er chefoptiker og daglig leder af Kontaktlinse Instituttet.

Bo Lauenborg er medlem af Danmarks Optikerforenings Uddannelsesudvalg, medlem af et internationalt rådgivningspanel for Johnson & Johnson og anerkendt i Danmark og Europa som foredragsholder indenfor specialer som tilpasning af multifokale kontaktlinser, tørre øjne og dropout på kontaktlinser.

Kontaktlinse Instituttet samarbejder med øjenlæger i Aarhus og indgår i samarbejde med udvalgte testcentre i verden om test og afprøvning af nye kontaktlinser.

"Sunde øjne - hele livet"

Kontaktlinse Instituttet har deltaget i flere betydningsfulde studier, der er blevet publiceret i internationale fagtidsskrifter og er nyligt blevet certificeret til at udføre Fase 3-studier.

I kraft af en fremtrædende faglige position, engagement i optometri og efteruddannelse og et innovativt syn på teknologi og udvikling er Kontaktlinse Instituttet & Buris Briller blevet en dynamisk virksomhed, der ofte har markeret sig i branchesammenhænge og i pressen, både på landsplan og internationalt.

Mange specialklinikker under samme tag

I ÅRENES LØB er Kontaktlinse Instituttet vokset, og udvidelserne har betydet, at virksomheden i dag råder over adressen Ferdinand Sallings Stræde 4-18 (tidl. Schandorffstræde).

Kontaktlinse Instituttet & Buris Briller i Ferdinand Sallings Stræde er stadig en mindre, selvstændig, Aarhus-baseret optiker-virksomhed, selvom antallet af medarbejdere har rundet de 25.

I mange år har Kontaktlinse Instituttet & Buris Briller gjort brug af den samme vending, "Kontaktlinse Instituttet - bag Salling". Det er efterhånden blevet et velkendt udtryk når der skal købes kontaktlinser i Aarhus.

Bagerst i den 77 meter lange butik har vi indrettet Øjenplejeklinikken med mulighed for screening ved hjælp af det nyeste optometriske udstyr.

Ja, vi sælger også briller

Tættest på Østergade, i Ferdinand Sallings Stræde nummer 4, ligger specialklinikken for synsprøver og tilpasning af briller, Buris Briller

Brillebutikken, der har sit helt eget udtryk, er integreret med Kontaktlinse Instituttet - en selvstændig specialklinik med tre optikere, der udelukkende beskæftiger sig med brilleoptik, brillestel, solbriller, arbejdsbriller og andre relevante fagområder, såsom svagsynsoptik.

Dermed er Ferdinand Sallings Stræde blevet en gågade i Aarhus Midtby, et hyggeligt lille "optiker-strøg", der rummer en vifte af tilbud inden for synstest, behandling og tilpasning af synskorrigerende optik.