Test for våd AMD

En nem og hurtig måde at kontrollere sit syn for våd AMD (Aldersbetinget Macula Degeneration) er den såkaldte Amsler-test. Til venstre vises et normalt gitter med en sort plet i midten. Hvis du lider af våd AMD, vil skemaet tage sig ud som på billedet til højre. Fremtræder dele af gitterskemaet til venstre slørede, forvrængede, misfarvede eller på anden måde anderledes end normalt, bør du søge øjenlæge hurtigst muligt.

Fig. 1: Hvis linjerne i gitterskemaet er slørede, forvrængede eller misfarvede, bør du straks søge hjælp hos en øjenlæge.

 

Fig. 2: Grafikken viser et eksempel på forvrængning i synsfeltet hos en person med begyndende AMD, der bare fire uger tidligere har set skemaet normalt.

Komplet synsundersøgelse

Bestil her

 

 

Øjenlæge i huset

Har du den mindste mistanke om, at der er noget galt med dit syn, bør du straks bestille en tid. Vi har en øjenlæge i gaden, som er med på råd, og som vi i yderste instans kan henvise til, hvis du skulle have behov for lægebehandling.

Få et komplet synstjek

Amslers Grid er kun en lille del af en moderne, komplet synsundersøgelse. Hvis du har lyst til at få dit syn tjekket igennem på alle leder og kanter - også for at finde evt. tidlige indikatorer for øjenlidelser - bør du kontakte os straks. Jo tidligere, der sættes ind, desto bedre.

Mere om våd AMD