Tørre Øjne Klinikken i Aarhus

(Specialbehandling i 4 trin)   

Danske og udenlandske optikere fokuserer i stigende grad på et område indenfor synspleje, der går under betegnelsen ”Tørre Øjne” eller Dry Eye Syndrome (DES).

Kontaktlinse Instituttet har etableret en særlig klinik til behandling af problemet, der i særlig grad berører kontaktlinsebærere.

Ved hjælp af enkle og billige metoder og håndkøbsmidler - som for eksempel Eyebag - kan de fleste linsebærere, der oplever irritation, kløe eller anden ubehag i øjet sidst på dagen væsentligt forbedre deres komfort og bæretid.

Også personer, der ikke bærer kontaktlinser, men døjer med udtørring af øjnene i hverdagen kan få gavn af tåreerstatningsprodukter og kunstig tårevæske.

For optimal effekt bør disse anvises af en optiker eller anden uddannet fagperson.

Udfyld vort spørgeskema om DES

Ja tak

Tørre Øjne (DES) kan skyldes nedsat produktion af tårevæske, men ofte skyldes det en udtørring af øjets tårefilm, forårsaget af tilstopning af de fedtproducerende meibomske kirtler i øjenlåget. 

Kontaktlinser i sig selv er ikke årsag til tørre øjne, men DES-behandling er relevant for mange, der hverken bærer kontaktlinser eller briller. I vore dage er DES også knyttet til PC-brug, tørt indeklima og en række sygdomme, for eksempel allergier.

Tørre Øjne vil ofte være et tilbagevendende problem, og vi tilråder derfor løbende kontrol og eventuel varmebehandling af øjenlågene.

Video: Hvorfår får vi Tørre Øjne?

Varighed: 1 minut og 52 sekunder
Tidsbestilling
Tidsbestilling

86 13 79 11

Artikler om Tørre Øjne

Tørre øjne er en folkesygdom

Med 250.000 danskere, der lider af tørre øjne på grund af skærmarbejde, er udtørring af øjnene gået hen og blevet noget nær en folkesygdom. Lær mere

Mange optikere ønsker at lære om tørre øjne

Optikere i både Danmark og udland er i stigende grad opmærksomme på behovet for en indsats imod tørre øjne. Lær mere

PC-arbejde øger risiko for udtørring af øjnene

Nærarbejde foran en skærm er ligesom kontaktlinser, tobaksrøg, tørre indeklimaer og forskellige sygdomme og former for medicin med til at øge presset på øjne, der har tilbøjelighed til forringet tårevæske. Lær mere